Mickis våldgästar :D

våldgästade Carin bara för att hon suger på att blogga :DD
näär hon hoppade Tarzis och jag Oliwer :D


Gammal text, berättar om i fredags!

Som sagt, redan skrivit denna texten men kopierar in den här tänkte jag! Så den är lite flummig, men ah, that's how I am!
Igår red jag hos anki :D Han var helt underbar! Lite dålig kondition är han just nu men han kämpar på ändå :) Vi tränade på styrning och hållning och lite sådant då, först skulle jag ju värma upp honom och lite sådant sedan gick vi över till lite trav och sedan galopp. Jag sa att han avr väldigt stötig i vänster galopp så då skulle hon hjälpa mig med den. Så vi kom fram till att han nog är så i v.g för att han blivit tränad att galoppera som .. typ en banan? xD Och det är ju inte särskilt vackert >< Så det betyder ju att han knappt arbetar med vad blir det .. vänster bakben, för då tar höger i princip allt .. Så då red jag så att jag hade min vänsterhand lite mer framför mig än vanligt, och höger lite mer bakåt och kanske lite neråt.

Vänsterhandens "funktion" är att, nej skoja,jag skriver om högerhanden först, HAHA.

Högerhanden ska jag göra så att jag håller hela den sidan på plats, främst för att han inte ska falla ut ur ramen, för då blir allt djfwpojdms så blir han jätte sned och går inte att styra, medan då vänsterhanden ska jag hålla koll på så att han inte böjer halsen för mycket åt höger.
Nu vet jag inte om jag tänker rätt här va, det går mycket enklare att sitta på hästen och göra, än att beskriva xD

Men om jag kommer i höger galopp, det är den som jag alltid jobbat mest i, så den är enklare att förklara, tror jag .. vi får se .... xD

Men då är det så att högerhanden ska jag bara hålla koll på högersidan, så att han inte ramlar ut, som vanligt xD Medan vänsterhanden (När jag rider på raksträckor som jag mest gjorde igår och alla gånger hos anki!) ska jag med jämna mellanrum tugga tag i, om ni fattar hur jag menar? fråga annars :P
För att få båda bakbenen att vara lite mer .. jämlika .. eller något .. HAHA xD

Alltså, i höger galopp så har högerhanden plats på heeeeela högersidan för att han inte ska börja banan-galoppera, så då tuggar jag tag i vänstern när jag tycker det behövs och trycker tillbaka höger med skänkeln.

Så då har jag som en "rutin" att jag först tar i högerhand, skänkel, och vinklar sedan ut honom med vänster tygel! Tänker er då, då har jag först hand om typ frambenen och de, sedan bakkroppen och sist hela för att vinkla ut den :)

Ingen fattade .. men jag kände för att skriva av mig lite, och jag pallar verkligen inte gå genom den här texten för att se hur jag skrivit XD

Men det är väl typ samma sak i vänster galopp ... inte riktigt för att eh .. ja, nu kan jag inte förklara HAHA.

RSS 2.0