Tisdag

Som sagt så ska jag rida kakan och Indiana innan de flyttar, och oj så glada de är över att bli ridna :> Båda två kommer till en och nästan tigger om att bli intagen, haha :) Men kakan har bytt temperament med Indiana, så hon lunkar på som om hon vore 20 bast nästan, nej men jätte mysig! Förutom när vi travat och galopperat lite, fick mig minsann två bockningar! Men det gör hon inte för att få av mig :) Tror jag .. Menmen! Efter det så fick jag sitta på korta tyglar för då steppade hon, men efter kanske 10-20 meter så lugnade hon ner sig :)
Och Indiana tog jag e kort tur på kanske 20 min, just för hettans skull och hon är ju verkligen ur kondition, men hon är glad ändå! Helst vill hon bara trava hela tiden xD
Så på Torsdag morgon, (Klockan typ 7 8(() så ska jag hjälpa mormor att lasta henne, för mormor vill se hur hon får det så skjutsar hon henne ändå .. Och för att hon vill lasta så tidigt innan värmen kommer. Bara för att min mormor går upp vid typ sådär 5-6 tiden gör inte jag det .... Men vad gör man inte :)

Värmland

Japp, strax framme vid vår stuga, precis passerat grums kommun!
Blev ingen ridning idag, det bara öööste ner, så kände att det var ingen idé, så struntade i det. Så ponken min får vila till söndag!
Och den tredje då så är det tävling på Jälla :) Då får vi se hur det går, om han går bra där, då kommer jag nog tävla Nationals, men inte annars faktiskt ..

Luckyrider

Och inte skrivit det, men lagt ut Tarzan på annons. Och la ut han på Luckyrider i söndags tror jag, 120 st som klickat på honom :o Lite förvånad faktiskt!

Anki träning och annat

Då kan vi väl börja med att jag red kakan idag :D
Började med att Indiana kom travandes mot mig och kakan efter i rask takt, haha åh, man blir så glad när man faktiskt är saknad :) Eller vad man nu ska kalla det .. Så om hästarna själv skulle bestämma så skulle jag ta alla tre på en och samma gång. xD För Niobe blev plötsligt brutal och bara JAG SKA UUUT, så hon sprang rakt in i tråden och fastnade i den understa, så började fint där, hon drar sönder tråden! haha :) Men hon klarade sig utan skador :3
Men longerade inte kakan, och hon brydde sig inte ens nu, var med att, ska vi gå snart? Och när vi väl gav oss iväg så gick det extreeemt långsamt, haha. Men hon piggnade till sig sedan, och var riktigt glad :)
Och när jag väl var tillbaka och släppt henne i hagen sprang hon iväg och letade efter Niobe, haha <3 Så följde med och skulle se så att hon inte hade smitit under tråden då. Det hade hon inte, tur nog :) Men blev lite förvånad att jag faktiskt fick gå fram till kakan igen efter att jag hade släppt henne. Hon brukar annars bara, nähä du, nu räcker det med att du får peta på mig! Men hon såg glatt på mig och gick fram x antal gånger då och då när jag myste lite med Indiana :) Och Indiana ville inte släppa mig ur hagen, xD Utan när jag stod vid hennes huvud så tog hon ett steg fram och bara, "Klia mig där?- blick", haha, söt tjejen :) Så gjorde hon antal gånger när jag då tänkte gå, men så blev jag stoppad och ja. :) Sedan när jag väl var ur hagen så gick hon fram till stängslet och bara, meh, vart ska du? :( Så hade liiiite svårt att lämna hagen >___< Även kakan gick fram till stängslet och liksom, vill inte riktigt visa att hon bryr sig, men gör det ändå. Haha :)
Ja, blev lite mer text än vad jag planerat ..
Men Tarzan var så duktig så idag :) Först körde vi lite mer högre tempo i traven, för jobbar med att få upp bogen på honom, och han förstod faktiskt till slut! Så vi gjorde lite övergångar från trav till galopp och tvärtom. Jobbade med detta från båda hållen. Låter som om jag gjort detta i evigheter men det går inte riktigt beskriva hur jag arbetar med honom :)
Sedan körde vi med bommar, 4 bommar på en volt, alltså att det får plats 4 galoppsprång mellan varje bom, en bom i taget då, hoppas ni fattar xD Och hade lite längre tyglar så han ville mer än gärna gasa på och köra sitt race.. Han är sådan som, jaha, men nu kan jag ju detta, nu kan du sitta där uppe bara! jag har koll, lovar! Ojdå, nu ville hon visst att vi skulle svänga åt andra hållet, sååååå nu blev det kaos..! Men han lyssande väl lite bättre i slutet .. För skulle mer rida som en "mjuk fyrkant" än en riktigt rund volt, just för att det ska bli snyggt över bommarna, så han inte går ställd t ex, eller genar genom allt .. Men det ville inte tarzan lilla! Han kunde minsann göra den där volten!
Men i slutet så fick jag faktiskt 3 st klockrena varv i galopp :) Puttegubben försöker alldeles för mycket ibland ^___^

Så säger vi hejdå ..

Kakan flyttar den tredje Juli, kommer att sakna henne, men hon bor ju inte så långt bort! :)
Och Indiana flyttar den sista Juni, till Enköping tror jag det var :) Men då är det bara fodervärd! Så mormor har gett mig jobb om att rida dessa två varje dag nu nästa vecka :) Jag kommer sakna dem så enormt, men får tänka positivt att de kommer verkligen inte att gå dag in och dag ut i en hage, och då blir speciellt Indiana glad, och även kakan när man kommer överens med henne :) Och så till lilla Niobe så har ägaren till henne (Ja, min mormor har varit fodervärd till Niobe, och Nike, som nu inte finns då, sedan 14 år tillbaka) sagt att hon kan "skicka" över en annan gamling till Niobe så hon inte blir ensam :D Så det kommer att gå två små skruttar där igen :3

Lite bilder jag fått av mickis

Och jag ser ut som en dvärg, just för att jeansen blir för korta, och jag är redan kort och inte sådär supersmal xD
Kakan kan vara trevlig också :)
Och ibland inte, notera "ibland" ..
Men jag älskar hästen ändå!

Otroligt seriösa, och inte!

Idag så fixade mickis och jag ihop en trailbana! Eller ja, lite hinder! Tarzan var pigg och glad, och gick faktiskt rätt så bra på slutet! Mickis filmade även lite, och fotade, men Tarzan (fast mest jag) ser lite konstig ut., haha, tjockis <3 Men som sagt, han var duktig :D Lägger upp lite mupp bilder, när jag väl är på saådant humör och bjuder på mig själv!
Sen skulle jag byta häst, ehm, ja ..
Puss på våra hästar som står ut med, spec mig <3 xD

Två hestar

Mickis bad mig rida Oliwer idag för hon skulle inte hinna rida honom, så gjorde det :)
först red jag Tarzan, han var sten cool idag, nästan seg, han har varit lite smått stel i vänster sida så jobbade lite med den idag, och han blev riktigt bra faktiskt :) Brukar inte bli så långa pass nuförtiden men tycker inte det behövs :)
Jag fick även till några fina stopp med honom, och det visar även lite att han är ganska stadig, så är nöjd!
Även fått lektioner hos Anki den 22, 29 och 30e :) Så det läääääängtar jag efter!
Över till Oliwer då! Jag och mickis rider som sagt vääldigt olika, så skulle bara se om han fattade något om vad jag bad om, tveksamt var det, haha :) Men han lyssnade väldigt bra ändå, han är mycket känsligare med skänklarna nu sen sist jag red honom! Men jobbade lite med att han inte ska krulla ihop sig som satan i trav och galopp främst, och att han ska slappna av när jag kortar tyglarna lite eller försöker samla honom, det gick väl sådär, men några gånger så gav han efter :)
Och han galopp är väldigt stötig, så skulle se om det fanns något som fick honom att runda den mer, så prövade att öka och samla honom, tror det var höger sida som han blev bättre i, :3 Men kanske inte går att "fixa" eller vad man ska säga, hans galopp för att han har dem gångarterna han har :) Men sen så hjälper det ju heller inte eftersom jag inte rider grabben ofta ^^
Och får se hur jag gör i morgon, hade tänkt cykla upp och rida kakan, saknar damen!
Och min dator är fortfarande konstig så jag inte kan göra stycken .. ._.

Lördagen ..

Ja precis .. Han var helt stissig och kunde inte lyssna, han kunde inte stå still eller något .. Gjorde precis tvärtom helt enkelt. Och jag tänker inte skylla på att han inte blivit riden, för han var precis likadan förra året, samma tävling .. Men på horsemanshipen och pleasuren kom jag trea. Horsemanship, sist då, skulle man jogga, stanna halvvägs, backa 3m sedan höger galopp i en 90° vinkel.


Jo det är ju så att han tar då vänster galopp, greeeaat. Men det hela börjar med att han han inte lyssnar så kör han på att gapa och slå upp med huvudet, och ville helt enkelt inte stanna. Och då galoppen, bytte galopp, men sedan ville han inte avsluta med stopp heller .. så, jaja.

Pleasuren hade han lugnar ner sig, men hade lite kortare tyglar n vanligt just för att jag litade faktiskt inte på honom till 100% efter hur han betett sig .. Men vi kom trea för att jag hade för korta tyglar!? Det var det enda hon sa till oss, yay. Och om jag skulle släppa ut tyglarna så skulle han falla i galoppen, och bli framtung, för jag känner honom såpass bra att jag vet att jag kan helt enkelt inte släppa honom .. Sedan stod det även i protokollet att han var spänd i joggen .. Det skrev hon inte förra året, och han har väl precis samma jogg som då .. Antar jag ..

Men trailen då, då var han stencool, hade skapligt långa tyglar då, började med back L, sedan vända upp och Sidepass åt höger längs L:et. Han råkade slå till bommen så den flyttade sig kanske 3 dm, då blev han suuuuuper nervös och ville bara springa, men lugnade ner allt och fortsatte utan bommen.
Därefter var det trav, serpentiner, som stod i en triangel typ, och han ville svänga upp mot domaren (Översociala häst säger jag bara!) så då fick jag ta tag i honom för annars skulle han sitta i deras knä xD Men han skötte sig, fram tills galoppen .. Då tog han vänster galopp IGEN!?

Vi har ju tränat stenhårt på att det ska inte spela någon roll om han är rak, felställd, osv när jag ber om galopp, och det klarar han galant annars! Menmen .. Sååååå vi blev nollade .. för han var ändå såpass rak att jag trodde det var höger galopp .. Men han körde bron lika galant som alltid, men hade ovanligt bråttom vid grinden? Men det kan jag förstås förstå, han vill ju självklart inte bli trängd och de, men han överreagerade inte i alla fall :)
Men är lite putt på honom faktiskt ..

Nästa tävling blir I Jälla den tredje Juli .. Nästa blir Nationals, som jag just nu iiiinte är taggad på .. Men får hoppas på det bästa :)

Tider det ..

haha ja, året var 2009 .. Knappt man vågar visa detta, xD Nej men tycker det är som sagt förjävla kul att vi har utvecklats! Tarzan är mycket stadigare, jag har definitivt bättre sits (Tror jag iaf!) och kontakten mellan oss är mycket bättre :)
Egentligen förstår jag inte varför i hela friden vill sälja honom? Jag funderar på det varje dag.. Kanske är det för att jag är så bortskämd och har den möjligheten att köpa saker hit och dit. Men jag skulle självklart aldrig göra det! Så döm mig inte för mycket nu >__<
Visst jag har haft Tarzan i snart tre år, men tre år, är ju faktiskt bara 1095 dagar! Men det har varit förbannat roliga 3 år :) Ångrar absolut ingenting!

Äntligen

Äntligen fick jag träffa pojken min! Men han ser ut som en vanvårdad ponny eller något, haha nej men lerig, långhårig och såg allmänt trött ut, men senare såg han gladare ut! :D Och tjock, så han ser extra svankig ut ><


Blev väl inte så långt pass idag, men märker att han har nog saknat lite att jobba med huvud och kropp, för det bästa är att han blir så skärpt när man inte ridit honom på ett tag, varenda liten signal lyssnar han på! Testade honom på lite allt möjligt, och känner att han har verkligen tappat en hel del muskler, just i galoppen har han börjat ta i med frambenen, och inte bakbenen, men det bättrade sig sen mot slutet :) Och testade med galoppombyten just för att jag inte tränat det på länge och när jag testat så har det blivit korsgalopp åt ena hållet. Men det var bara en gång som han fick korsgalopp! :D Och visst, vissa byten var lite klumpiga och brutala, men han kan, sedan får man väl slipa på det om jag känner för det :)

Om jag hinner i morgon så tänkte jag träna lite upphöjda bommar eller så :)

RSS 2.0